Cadeau voor oma

23 juli 2024

Oma, ze verdient echt het mooiste cadeau dat er is, maar hoe vind je dat cadeau voor oma? Dat is de uitdaging. Want of je nu een cadeau zoekt voor haar verjaardag, Moederdag, of gewoon om haar te laten zien hoe belangrijk ze voor je is. Je wil haar gewoon het beste geven. In deze blog vind je de leukste ideeën voor het perfecte cadeau voor oma. Of je nu een groot of klein budget hebt, of je goed kan knutselen of niet. Dankzij deze tips heb je inspiratie genoeg voor het geschikte cadeau.

Mijn mooiste oma momentjes

Maak een fotoboek met daarin de mooiste momenten die je beleefd hebt samen met je oma. Schrijf bij de foto’s enkele leuke anekdotes? Waren er bijvoorbeeld vroeger grappige woordjes die je zei? Of hadden jullie een bepaald ritueel? Maak een boek vol herinneringen, waarmee zowel jij als je oma kunnen nagenieten van al dat moois dat jullie samen al gedeeld hebben.

Cadeaubon voor een gezellig etentje

Eens een keer lekker gaan eten met oma. Met een cadeaubon voor een gezellige lunch kan je nooit verkeerd doen. Want geef toe. De leukste cadeaus zijn toch diegene waarbij je samen iets doet. Met de Diner Cadeau geef je jouw oma de keuze uit een breed pallet aan gezellige restaurants waaruit zij kan kiezen op basis van wat zij leuk en lekker vindt.

Stoofvlees op (klein)kinders wijze

Dit wordt pas een verrassing. We hebben het altijd over stoofvlees op grootmoeders wijze. Waarom draaien we dat voor één keer niet gewoon om? Geef het beste van jezelf en probeer zelf eens een recept uit voor stoofvlees op (klein)kinders wijze. Klinkt dit wat te hoog gegrepen? Dan kan je nog altijd voor koekjes gaan ook 😉.

Abonnement op haar favoriete tijdschrift

Is het de Libelle? Dag Allemaal? Of heeft jouw oma een ander favoriet tijdschrift? Welk tijdschrift het ook is, dat maakt niet uit. Je weet dat ze er dag in dag uit wat aan heeft. Dus een abonnement op haar favoriete tijdschrift is dan echt wel een cadeau waarmee je zeker goed zit.

Cadeaubon voor een wellnessbehandeling

Met oma naar de wellness. Het klinkt als de titel van een komische film, maar het zou zo maar eens jouw cadeau voor oma kunnen zijn. Leg je oma in de watten met een Wellness & Beauty cadeaubon. Met deze bon krijgt ze toegang tot een ruime keuze aan luxueuze arrangementen. Hier gaat ze van genieten. En of je nu meegaat of niet. Dat kies je uiteraard helemaal zelf.

Een appelboom

Een watte? Een appelboom. Waarom niet. Daar heb je geen grote tuin voor nodig. Je hebt van die kleine formaten die passen op het kleinste terras of zelfs in huis. En wat is er mooier dan een appelboom krijgen van je oogappel 😊. Geef je liever een sinaasappelboom? Kan ook hoor: wat is er mooier dan een sinaasappelboom krijgen van je oogappelsien.

De opa babysitdienst

Net zoals bij het stoofvlees op (klein)kinders wijze, draaien we de rollen gewoon om. Voor al die keren dat oma vroeger op jou heeft gepast, pas jij vandaag op opa, zodat oma een hele dag haar goesting kan doen. Jij houdt opa een dag bezig en oma doet helemaal haar ding.

Cadeaubon voor een leuke workshop

Hoeveel knutselwerkjes heb je niet gemaakt toen je bij oma was? Het antwoord op deze vraag ligt tussen geen en ontelbaar veel. Leunt jouw antwoord aan bij het tweede? Zoek dan een creatieve workshop uit, waar jullie samen heen kunnen, zoals schilderen, keramiek of pottenbakken,… Niet dat jullie nadien iets moeten doen met die nieuwe skills, maar de dag zelf wordt ongetwijfeld onvergetelijk.

Een boek van haar favoriete auteur

Verras je oma met het nieuwste boek van haar favoriete auteur. Daar scoor je altijd mee als ze van lezen houdt. Weet je niet wie haar favoriete auteur is? Geef haar dan een Boek & Blad Kado cadeaubon. Hiermee kan ze zelf kiezen uit meer dan 100.000 titels. Laat ons zeggen: het juiste boek zal er wel tussen zitten.

Een lekkere wafel of dame blanche op de dijk

Of het nu goed weer is, slecht weer of echt k*kweer. Met een uitstapje naar de zee zit je altijd goed met je cadeau voor oma. Lekker uitwaaien op de dijk en een lekkere wafel gaan eten. Ons hoef je alvast niet te overtuigen. Wanneer vertrekken we?

Extra tips voor het vinden van je cadeau voor oma

Heb je toch nog nood aan extra tips voor het vinden van een cadeau voor oma? We zetten hier de drie basis tips voor het vereenvoudigen van jouw zoektocht:

  1. Vertrek vanuit haar interesses: denk na over wat jouw oma graag doet in haar vrije tijd. Houdt ze van lezen, koken, tuinieren of zet ze graag de bloemetjes buiten? Een cadeau dat aansluit bij haar hobby’s valt altijd in de smaak.
  2. Maak er iets persoonlijks van: een persoonlijk touch aan jouw cadeau laat zien dat je er echt hebt over nagedacht. En dat kan echt iets eenvoudigs zijn: een persoonlijke boodschap op een kaart of het stoofvlees op (klein)kinders wijze voor de liefhebbers.
  3. Wat doen jullie allebei graag: de leukste cadeaus zijn misschien wel ervaringen. Wat doet oma graag en vind jij eigenlijk ook wel leuk? Maak hier een leuk dagje van en je hebt het cadeau uit de duizend. De oma uit de duizend, die had je al.

Het perfecte cadeau voor oma is dichterbij dan je denkt
Het ideale cadeau voor oma hoef je niet te ver te zoeken. Het hoeft niet superduur te zijn of niet mega exclusief. Het is een cliché, zo hoog als een huis, maar als het uit je hart komt dan geef je altijd het ideale geschenk. Zo is het toch? En we zijn blij je te kunnen helpen tijdens deze zoektocht. Wil je nog extra inspiratie? Neem dan een kijkje op cadeaubon.be voor nog extra cadeautips voor oma.