Cadeau voor opa

05 augustus 2024

Als je kunt zingen zoals Joost Klein dan heb je het makkelijk. Dan moet je gewoon de klemtoon wat verleggen en uit volle borst zingen: Eur-OPA-pa, maar als jij niet zo’n begenadigd zanger bent, dan moet je dus op zoek naar een ander cadeau voor opa. Bij deze zoektocht helpen we jou graag met deze blog. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor je opa zijn verjaardag, Vaderdag, of gewoon om hem te laten zien hoe belangrijk hij voor je is. We zetten de beste ideeën voor het ideale cadeau voor opa op een rijtje.

Een goed boek

Hmja, een “slecht” boek dat had uiteraard de stomste tip ooit geweest, maar dit terzijde. Maar met een goed boek dus kan je nooit iets slecht doen. De enige vraag blijft dan: wat vindt mijn opa een goed boek? Geef opa een Boek & Blad Kado cadeaubon en hij kan dit zelf eenvoudig online uitzoeken uit meer dan 100.000 titels. Als het juiste boek daar niet tussenstaat, dan leest hij gewoon niet graag en kan je beter doorgaan naar de volgende tip.

Staat opa bekend om zijn ochtendhumeur?

Disclaimer: deze cadeautip werkt enkel bij opa’s met gevoel voor humor. Als je opa bekend staat om zijn ochtendhumeur, geef hem dan een gepersonaliseerde koffiemok met jouw foto op. Dan kan opa elke ochtend samen met jou mokken. Om dit cadeau politiek correct te maken kan je er best maar een bon bij geven voor een gezellig ontbijt samen. Dan kun je zeggen dat je opa enkel mokt als jij er niet bij bent.

Een snoeiharde korting voor de tuin

Heeft je opa een grote tuin en hoor je hem steeds meer en meer zeggen dat het toch moeilijk wordt om deze te onderhouden? Dan kan je twee kanten op: leg ofwel samen voor een tuinier die opa kan helpen. Of maak zelf een waardebon voor opa en maak er leuke familiedagen van dat jullie opa komen helpen met de tuin.

Eens lekker gaan eten op “zijn” kosten

Is jouw opa een levensgenieter? Neem hem dan eens mee uit om te gaan eten. “Jamaar, jamaar, ik ga mijn (klein)kind niet voor mij laten betalen op restaurant”. Geen probleem. Geef opa dan een Diner Cadeau. Deze kaart kan hij gebruiken als betaalkaart in een mooie selectie aan gastronomische en gezellige restaurants. Smakelijk!

Doe samen iets wat oma niet zo graag doet

Wat het precies is? Dat weten wij uiteraard niet. Maar misschien is het ideale cadeau voor opa, dat je samen met hem iets doet, waar hij normaal gezien niet aan toekomt omdat oma het maar niets vindt. Zo kan je er een gezellige uitstap van maken en je maakt zowel oma als opa blij.

Een heerlijk weekendje weg

Om dit in je eentje te geven wordt dit misschien wat te duur, maar als je met meerdere personen samenlegt dan wordt een weekendje weg voor oma en opa echt wel een optie. Zeker als je samenlegt voor een Hotelgiftcard. Dit is een cadeaubon waarmee je toegang krijgt tot een prachtig aanbod aan accommodaties in binnen- en buitenland. Opa kan zelf de bestemming kiezen en genieten van een heerlijk weekendje weg.

Een lekker warme sjaal (voor in de winter)

Het is een praktisch cadeau, dat is waar, maar het kan echt zo’n deugd doen hé. Een goede warme sjaal voor tijdens de koude winterdagen. Goed zacht en in zijn favoriete kleur of met een leuke opdruk op. Dat laatste dat laten we jou kiezen.

BBQ tools (voor in de zomer)

We hadden graag bij vorige tip geschreven: een sjaal dat is winter en zomer goed, maar dat ondermijnt onze geloofwaardigheid toch wel een beetje. Een leuke tip voor tijdens de zomer zijn BBQ tools. Een thermometer voor het vinden van de juiste cuisson, een BBQ schort met het opschrift “OPA point of bien cuit?” Je vindt sowieso wel iets waarmee je de zomerse BBQ’s van opa nog vrolijker maakt. 

Opa, ik geef je echt alles wat er is

Is jouw opa iemand die graag zelf op zoek gaat naar leuke hebbedingetjes of praktische spullen. Geef hem dan gewoon alles wat er is met behulp van de Alles-in-1 Keuze Cadeaubon. Met deze bon kan hij terecht in talloze winkels, kan hij kiezen uit ontelbaar veel activiteiten. Kortom: het plezier van het uitzoeken alleen al is een cadeau op zich.

Samen met opa naar een gezellige stadscinema

Mogen we alsjeblieft mee? Want dit wordt echt een hele leuke uitstap. Ga samen met opa naar een gezellige stadscinema. Google erop los om te zien in welke stad bij jou in de buurt er nog zo’n sfeervolle bioscoop is. Combineer deze uitstap met een gezellig etentje en je hebt een avond die je voor altijd zal koesteren.

Nog extra tips nodig voor je zoektocht naar een cadeau voor opa?

Allereerst moeten we zeggen dat je bij de zoektocht naar het ideale cadeau voor opa geen verkeerde weg kan inslaan (of je moest gaan voor de tip van het ochtendhumeur). Het feit dat je zo je best doet om het ideale cadeau te zoeken, zegt al dat het sowieso goed wordt. Wil je toch nog enkele basistips voor het vinden van het ideale cadeau voor opa? Die vind je hier:

  1. Wat doet opa graag: denk gewoon na over wat opa leuk vindt om te doen in zijn vrije tijd. Is hij sportief? Is hij een held in de keuken (of net niet)? Houdt hij van lezen of cultuur? Zoek een cadeau dat aansluit bij zijn interesses en hobby’s en je kiest nooit verkeerd.
     
  2. Maak je cadeau persoonlijk: als je een persoonlijke insteek toevoegt aan je cadeau, dan laat je zien dat je erover hebt nagedacht en hoe belangrijk je dit moment vindt. En dit hoeft niet moeilijk te zijn. Een persoonlijke boodschap, een kaart gemaakt van een gezamenlijke foto,… er zijn zoveel mogelijkheden om je cadeau voor opa persoonlijk te maken.
     
  3. Geef iets praktisch (dat toch leuk is): “Het aangename met het nuttige koppelen”, dat geldt ook voor cadeau’s. Praktische cadeaus zijn vaak de cadeaus met de langste levensduur. Denk aan dingen die opa kan gebruiken. Denk aan al die keren dat hij zei: dat zou nu eens van pas komen.

Jouw cadeau voor opa wordt sowieso een succes
Gewoon al het feit dat je heel deze blog gelezen hebt om er zeker van te zijn dat je het juiste cadeau koopt voor je opa zegt al genoeg. Jij gaat het perfecte cadeau vinden en we zijn blij dat we jou hebben mogen inspireren tijdens jouw zoektocht. Wil je nog meer inspiratie voor het perfecte cadeau voor je opa? Neem dan een kijkje op cadeaubon.be voor extra cadeautips.