10 leuke cadeaus voor iemand die met pensioen gaat

26 augustus 2024

Wat geef je nu als ideale cadeau als een collega, vriend of familielid met pensioen gaat? Laat ons alvast afspreken wat we niet gaan geven: een wekker bijvoorbeeld. Dat zou alleen maar pijnlijk zijn voor onszelf. Wij moeten nog steeds vroeg uit de veren, terwijl het feestvarken zich voortaan nog eens lekker kan omdraaien ’s ochtends. Wat geven we dan wel? In deze blog krijg je tien tips voor het perfecte cadeau voor iemand die met pensioen gaat. Veel succes met je zoektocht.

Top 10 cadeaus voor iemand die met pensioen gaat

Typisch de Jean, Karin, Bart,…

…of hoe de toekomstig gepensioneerde ook mag heten. Ben je een collega die op zoek is naar een cadeautje? Denk dan na over iets wat de gepensioneerde typeerde op de werkvloer. Is het iemand die altijd zat te snoepen: bezorg dan de snoeptaart van zijn/haar leven. Is het iemand die bovengemiddeld lang op het toilet zat: rollen toiletpapier bedrukt met levenswijsheden. Is het iemand die altijd de laatste nieuwe roddels wist? Geef dan een abonnement op Dag Allemaal,… Denk goed na en je zal zien dat er veel mogelijkheden zijn.

Een leuke citytrip of vakantie

Eén van de grote voordelen van gepensioneerd zijn is dat je geen vakantie meer hoeft aan te vragen. Hoe zalig is dat! Wat houd je dan nog tegen om een leuke citytrip of vakantie te doen? Het perfecte cadeau voor een gepensioneerde zou dus weleens een Hotelgiftcard kunnen zijn. Deze cadeaubon geeft toegang tot meer dan 600.000 hotels wereldwijd, waarvan 5.000 alleen al in België. Dus wat denk je. De kans dat er iets tussen zit dat naar wens is van de ontvanger is wel heel erg groot.

Dat had ik al altijd willen kunnen, maar ja…

Heb je bovenstaande zin al vaak horen zeggen door de gepensioneerde? Dan is het hoog tijd om hier eindelijk eens iets aan te doen. Droomde hij of zij ervan om een vreemde taal aan te leren? Of om zich te verliezen in de schilderkunst? Om een racepiloot te worden of rustig in draf paard te rijden? Er zijn zoveel zaken die we willen leren, maar waar we nooit de tijd voor hadden. Misschien is dit wel een moment om hier verandering in te brengen. Geef een workshop of opleiding cadeau, waarbij de gepensioneerde deze dromen eindelijk kan waarmaken.

De momenten van…

Maak een gepersonaliseerd fotoboek met alle leuke en mooie momenten van de gepensioneerde tijdens zijn of haar loopbaan. Doorzoek allemaal eens goed jullie smartphone op zoek naar leuke foto’s. Je zal er wel wat vinden. Bij elke foto kan dan een collega een leuke anekdote schrijven. Zo kan de gepensioneerde achteraf, bladerend en met een glimlach op het gezicht, terugkijken op deze mooie periode.

Van stress naar zen

Je moet het niet luidop bevestigen hoor, maar was de gepensioneerde iemand die weleens kon stressen? Dan is het nu tijd om eens lekker te relaxen. Gewoon alles afzetten, aan niets denken en je lekker laten verwennen tijdens een wellness momentje. Met een Wellness & Beauty Cadeau, geef je een cadeaubon waarmee de gepensioneerde toegang krijgt tot meer dan 300 sauna-arrangementen. De enige stress die je dan nog zou kunnen hebben is het kiezen van het juiste arrangement. Maar we kunnen je geruststellen. Ze zijn stuk voor stuk geweldig.

Is het je baas die met pensioen gaat?

Voor deze tip ga je eventjes in je geheugen moeten graven. Is het je baas die met pensioen gaat? Geef hem of haar dan een reeks tamagotchi’s cadeau. Ken je die nog? Het virtuele huisdier, dat je heel de dag door moet verzorgen. Dit was echt enorm populair in de jaren 90. Maar nu jouw baas geen team meer heeft om te verzorgen, zorg je er met de tamagotchi’s voor dat die zeker niet in een zwart gat valt. Dit maakt van een tamagotchi het ideale geschenk voor een gepensioneerde.

Een koffieapparaat

We hebben het even voor je berekend en hebben vastgesteld dat je in een volledige carrière makkelijk 6.300 uur doorbrengt aan het koffieapparaat. Zot hé! Hoeveel weekend verhalen, anekdotes en snelle updates worden er niet gegeven terwijl dat apparaat de koffie stond te malen. Laat het ons afronden op: ontelbaar veel. Gun de gepensioneerde ook zulke mooie momentjes thuis en geef een koffieapparaat cadeau. Met wat geluk word je nadien nog uitgenodigd om eens op de koffie te komen.

Een sportuitrusting

Als Nieuwjaar en met pensioen gaan één ding gemeenschappelijk hebben, dan zijn het de goede voornemens: vanaf nu ga ik meer tijd vrijmaken voor dit, of vanaf nu laat ik dat… Misschien werd ook al eens opgeworpen dat de gepensioneerde meer tijd gaat vrijmaken om te sporten. Dit moet je gewoonweg stimuleren met een Decathlon Cadeaubon. Dit is echt wel hét ideale cadeau voor een gepensioneerde die de sportieveling wilt uithangen. Bij Decathlon vind je echt alles om van start te gaan: van sportkledij tot sportvoeding, van sportuitrusting tot sporthorloges. Drie, twee, één… GO!

De volgende teamuitstap

Geef nog een allerlaatste opdracht aan de gepensioneerde. Een opdracht waar iedereen blij van wordt. Laat hem of haar de volgende teamuitstap organiseren. Daar moet nu toch wel voldoende tijd voor zijn. Voor jullie als collega’s is het leuk, want er zal echt wel werk van gemaakt worden. En voor de gepensioneerde is het ook iets om naar uit te kijken, want zo kan die nog eens mee met het team.

Iemand als jij geven we gewoon alles wat er maar is

Is het echt iemand heel speciaal waarvan jullie afscheid nemen op het werk? Je hebt zo van die mensen die je echt alles wilt toewensen en die je echt alles zou willen geven. Wel, dat kan ook. Met de Alles-in-1 Keuze Cadeaubon geef je de gepensioneerde de cadeaubon waarmee hij of zij echt alle kanten uit kan. Deze cadeaubon kan je verzilveren bij talloze winkels, accommodaties en activiteiten… Kortom: als je echt alles wil geven als cadeau voor een gepensioneerde? Dan is dit wat je zoekt.

Nog enkele tips voor het vinden van een cadeau voor iemand die met pensioen gaat

Heb je nood aan extra inspiratie voor het vinden van het perfecte cadeau voor iemand die met pensioen gaat? Deze tips helpen jou gegarandeerd op weg:

  1. Vertrek vanuit de interesses: denk even na over de hobby's en interesses van de gepensioneerde. Je hebt er ongetwijfeld al over horen praten. Houdt hij of zij van reizen, lezen, tuinieren of cultuur? Dan weet je wat het vertrekpunt is voor het ideale geschenk.
  2. Denk na over iets voor elke dag: zoek het soms niet te ver. Mensen zijn vaak tevreden met dingen die ze elke dag opnieuw kunnen gebruiken. Bij het ontbijt, in de keuken, tijdens het fietsen,… Het zijn allemaal kleine momentjes waarop de gepensioneerde opnieuw aan jullie zal denken.
  3. Maak er iets persoonlijks van: elk cadeau wordt leuk als je er een persoonlijke touch aan geeft. Voeg een persoonlijke boodschap toe. Denk na over anekdotes en typerende zaken. Dit maakt meer dan de helft van je cadeau.

Kort samengevat… Je vindt echt wel het geschikte cadeau

Het kiezen van het perfecte cadeau voor iemand die met pensioen gaat, lijkt misschien op het eerste zicht een moeilijke opgave, maar als je weet welke richting je uit moet met behulp van deze tips, dan is dit echt geen opdracht meer. Ben je toch nog op zoek naar extra inspiratie en tips voor het geschikte cadeau voor iemand die met pensioen gaat? Neem dan een kijkje op cadeaubon.be en ontdek de vele mogelijkheden voor het perfecte afscheidscadeau.