Dit zijn 10 leuke cadeaus voor je schoonmoeder

03 september 2024

Op zoek naar een cadeau voor je schoonmoeder? Die zoektocht kan twee kanten uit. Ofwel heb je een goede band met je schoonmoeder en is elke attentie die je koopt een schot in de roos. Ofwel heb je een niet al te beste band en dan, hmja… hierop ken je waarschijnlijk beter het antwoord dan wij. Maar sowieso is het mooi om de waardering voor jouw schoonmoeder te tonen met een leuke attentie. In deze blog helpen we jou graag op weg om die leuke attentie te vinden. Dankzij tien leuke cadeautips, waarmee je ongetwijfeld een glimlach tovert op het gezicht van jouw schoonmoeder.

Top 10 cadeaus voor je schoonmoeder

Een leuke vakantie
“Jij wilt mij weg zeker?”, dat is ongetwijfeld het eerste wat ze zal zeggen na het ontvangen van dit cadeau. Misschien heeft ze ook wel een beetje gelijk. Maar wees er zeker van dat ze meer dan tevreden zal zijn als je haar een Hotelgiftcard cadeau geeft. Met deze cadeaubon krijgt jouw schoonmoeder toegang tot meer dan 600.000 accommodaties wereldwijd, waarvan 5000 in België. Geen risico dus dat je nadien te horen krijgt dat het hotel niet goed was uitgekozen, want dat doet jouw schoonmoeder helemaal zelf dankzij deze bon.

Kookboek van een gekende chef, samen met…

…de belofte dat je haar favoriete recept mee komt klaarmaken. Ey, dat is pas scoren 😉. Waarschijnlijk gaat ze zeggen dat dit laatste niet nodig is, maar jij hebt het toch maar mooi beloofd. En voer je jouw belofte uit? Dan volgt er ongetwijfeld nog een mooi familiemomentje uit dit cadeau voor je schoonmoeder. Als je tenminste niets laat aanbranden.

Een gezellig avondje weg naar de stadsbioscoop

Of je jouw partner mee uitnodigt voor deze trip, die keuze laten we aan jou over, maar nodig alvast jouw schoonmoeder uit voor een gezellig avondje naar de stadsbioscoop. Voor de film kan je nog gezellig wat gaan eten en na de film kan je dan weer wat gaan drinken. Een perfect cadeau voor jouw schoonmoeder, waarmee je ongetwijfeld nog een leuke band opbouwt.

Een dagje wellness

Ok ja, hier ga je ongetwijfeld te horen krijgen: “Zie ik er niet goed uit misschien”, maar ja. Dat zijn de standaard opmerkingen waar je als schoonzoon of -dochter niet onderuit kan bij het geven van een wellness cadeau. Maar wees er maar zeker van dat je schoonmoeder weet wat te doen als je haar een Wellness & Beauty Cadeau geeft. Met deze cadeaubon krijgt ze toegang tot 300 wellness arrangementen, waar ze zich kan laten verwennen. En dat heeft ze allemaal te danken aan jou.

Een kalender met familiefoto’s

Een kalender waarbij elke maand vergezeld wordt met de leukste familiefoto’s van het afgelopen jaar, daarmee scoor je altijd. Hoor eens rond bij familieleden of ga op zoek in je eigen smartphone naar leuke foto’s van de kinderen, kleinkinderen, leuke familiemomenten en bundel ze samen in een mooie kalender.

De Bedankt Keuze Cadeaubon

Ben jij de gelukkige die een schoonmoeder heeft uit de duizend? Een schoonmoeder die steeds voor je klaar staat en waarbij je steeds terecht kan? Dan verdient jouw schoonmoeder ook een cadeau uit de duizend. Met de Bedankt Keuze Cadeaubon geef je haar dan ook één cadeau met minstens duizend mogelijkheden. Deze cadeaubon kan ze verzilveren bij tientallen winkels, duizenden hotels en restaurants,… Bedenk het maar en het is mogelijk. Deze veelzijdigheid maakt deze cadeaubon een interessante en veilige keuze.

Heb je al eens op haar lijstje gekeken?

Soms moet je het niet te ver gaan zoeken. Misschien heeft jouw schoonmoeder wel een lijstje waarop de dingen staan die ze graag zou willen hebben. Waarschijnlijk heb je dan nog wel ergens de link naar dat verlanglijstje van toen ze het je doorstuurde voor Kerstmis. Zo eenvoudig kan het dus zijn.

Een leuke activiteit waarbij je zelf de handen uit de mouwen steekt

Als je echt wilt scoren, dan kan je zelf iets organiseren voor jouw schoonmoeder. Iets wat gelinkt is aan haar interesses. Kan ze bijvoorbeeld genieten van een lekker glaasje wijn? Organiseer dan zelf een wijnproeverij. Kleine tip: zorg voor een BOB of regel een taxi zodat je schoonmoeder nadien ook veilig thuisgeraakt.

Die bloemen heb ik van mijn schoonzoon/dochter gekregen

Heb je al eens gehoord van een “bloemenabonnement”? Je moet het maar eens navragen bij een bloemist in de buurt (van jouw schoonmoeder). Met zo’n abonnement kan je ervoor kiezen om op geregelde tijdstippen een mooi boeketje bloemen te laten bezorgen bij jouw schoonmoeder. Zo kan ze heel die periode lang bij haar bezoek opscheppen wat voor goede schoonzoon of -dochter ze wel niet heeft.

En omdat het kan…

Misschien nog een leuke om mee af te sluiten. Ga je geregeld eten bij je schoonmoeder, maar heeft ze precies nog niet door wat jij allemaal lekker vindt? Geef haar dan een gepersonaliseerde kookschort cadeau, met daarop de tekst: “Mijn schoon(zoon)(dochter) komt eten, dus ik maak…” en daaronder komt dan jouw lievelingsrecept. Kan zijn dat het na een tijd je de oren uit komt, maar laat het je toch maar mooi smaken!

Nog enkele basistips voor het vinden van een cadeau voor je schoonmoeder

Het is altijd spannend als je op zoek gaat naar een geschenk voor je schoonmoeder. Wil je het helemaal goed doen? Hou dan rekening met de drie onderstaande basistips:

  1. Luister naar haar hints: schoonmoeders zijn wereldkampioen in het tussen de regels door vertellen wat ze graag zouden willen. Let dus op als ze iets specifieks vernoemt dat ze leuk vindt of graag zou willen hebben. Dit helpt jou op weg als je een cadeau zoekt.
  2. Speel in op haar interesses: denk na over haar persoonlijke interesses en hobby’s. Is ze sportief? Houdt ze van uitgaan en reizen? Is ze eerder een huismus? Kies een cadeau voor je schoonmoeder dat hierop aansluit.
  3. Vraag eens na bij je schoonvader: bestaat de mogelijkheid om inspiratie te vragen bij je schoonvader? Grijp dan die kans. Hij weet als geen ander wat haar bezighoudt en wat haar interesses zijn. Of laat ons dat toch tenminste hopen.

Samengevat, eigenlijk kan je alleen maar winnen hoor

De geste is zo belangrijk. En het feit dat je deze blog hebt gelezen om inspiratie op te doen zegt dus al genoeg: je bent meer dan goed bezig. We hopen dat we jou met deze top 10 van leuke cadeaus voor schoonmoeders op weg hebben geholpen naar het perfecte cadeau. Wil je nog meer tips ontdekken? Neem dan een kijkje op cadeaubon.be. Daar vind je ongetwijfeld het ideale geschenk voor jouw schoonmoeder.